Selecteer een text om voor te lezen   Click to listen highlighted text! Selecteer een text om voor te lezen

Voordelen Carbon Added Accounting

Wat levert het me op?

Voordelen voor alle partijen

Als bedrijf wil je concurrerend zijn én blijven. Dus moet je continu anticiperen. Op ontwikkelingen in de markt, milieueisen vanuit de overheid en wensen van consumenten. Carbon Added Accounting helpt je hierbij. Je maakt jouw aandeel van de CO2e-uitstoot van (deel)producten of diensten inzichtelijk én de CO2e-footprint van de totale supply chain. Dat heeft bedrijfseconomische voordelen. Hieronder vind je alle voordelen. Ook voor overheden, accountants en consumenten.

Voordelen Carbon Added Accounting voor bedrijven

 • Nauwkeurig inzicht in de CO2e-uitstoot van producten en diensten op basis van eigen data. Jouw product wordt zo interessanter voor klanten.
 • Je bent voorbereid op de aankomende wet- en regelgeving, bijvoorbeeld op de verschillende onderdelen van Fit for 55 van de EU, zoals de CSRD.
 • Je krijgt inzichten waarmee je de efficiency van je bedrijfsvoering optimaliseert, kosten verlaagt en de uitstoot minimaliseert;
 • Door je CO2e-uitstoot nu al te minimaliseren, verlaag je de kosten als deze uitstoot op termijn wordt belast;
 • Kortom: je verbetert door bovenstaande punten je concurrentiepositie.

Voordelen Carbon Added Accounting voor accountants

 • Carbon Added Accounting sluit aan op de International Financial Reporting Standards. Dat maakt het eenvoudig om de CO2e-informatie te controleren en op waarde te schatten. Daarna kan de informatie gewoon worden opgenomen in het jaarverslag.
 • Het berekenen en voorwaarts doorgeven van de datakwaliteit geeft accountants veel meer informatie over de betrouwbaarheid van de cijfers over de CO2e-uitstoot.
 • Net zoals producten en diensten nu zijn belast met btw, worden ze in de toekomst ook met de CO2e-uitstoot belast. Carbon Added Accounting maakt de CO2e-footprint van producten en diensten aantoonbaar betrouwbaar.

Voordelen Carbon Added Accounting voor overheden

 • Omdat bedrijven hun daadwerkelijke CO2e-uitstoot en hun datakwaliteit delen en accountants deze verifiëren, weten overheden zeker of bedrijven hun CO2e-footprint reduceren. En met hoeveel.
 • Carbon Added Accounting is een uniforme methode gebaseerd op primaire bedrijfsdata. Dat maakt het uitermate geschikt als beleidsinstrument. Bijvoorbeeld om de CO2e-uitstoot via belasting te reguleren. Of om bedrijven met elkaar te vergelijken bij een aanbesteding.
 • Een uniforme methode helpt de douane met de im- en exportheffingen op CO2e-uitstoot.

Voordelen Carbon Added Accounting voor consumenten

 • Consumenten krijgen een nauwkeurig inzicht in de CO2e-uitstoot van producten en diensten. Op basis hiervan kunnen ze weloverwogen keuzes maken.

Deelnemen?

Topsector Logistiek zoekt partners die de CO2e-footprint van hun bedrijfsprocessen of keten willen doorberekenen. Heb jij als bedrijf, douanekantoor of accountant interesse? We helpen je Carbon Added Accounting te implementeren en de data te analyseren. Zo finetunen wij de methode en optimaliseer jij je bedrijfsprocessen.

 

T     015 251 65 65
M    info@topsectorlogistiek.nl

 

Heb je een vraag of wil je gebeld worden? Laat dan je gegevens achter.

Click to listen highlighted text!